Bagsværdfort
Det glemte fort
I Bagsværd ligger et af de mere oversete anlæg i Københavns Befæstning. Fortet har de sidste mange år ligget upåagtet og slumrende hen, skjult for omverdenen af bevoksning. Men nu er hemmeligheden ved at komme frem i lyset. Det tilgroede fort bliver reddet fra trærødder og glemsel, og du får nu mulighed for at genopdage fortet med dets volde, som stadig er intakte.

Bagsværdfortet er et af forterne i det, der engang var Københavns Landbefæstnings forreste frontlinje. Det var her et angreb på København nordfra skulle standses, dels ved forternes ildkraft og dels ved ildstøtte fra de bagvedliggende batterier, men som for de andre anlæg i befæstningen, kom det aldrig til at opleve kamp.

Fortet er et trekantet bygningsanlæg, hvor toppunktet i trekanten vender mod den forventede fjende. Bagsværdfortet var bevæbnet med otte 120 mm haubitsere, der kunne beskyde fortets forterræn og områderne på begge sider mod naboforterne.

Bagsværdfortet blev nedlagt i 1920, da det politisk blev besluttet at nedlægge landbefæstningen. Herefter blev fortet brugt af Hæren som depot. I 1950-erne flyttede Filmmuseet ind og benyttede fortet som filmarkiv frem til 2008.


Yderligere informationer
 • Foto: Bagsværdfort
 • Åbn i Google Maps
 • Åbningstider:

  Bagsværdfort er åbent for besøgende i perioden maj til august på følgende tidspunkter:

  Man. - fre.: 11-17
  Lørdag: 11-14
  Søndag: lukket