Trekroner
Fra søslag til oplevelsesfyldt udflugtsmål
På søfortet Trekroner ud for Langelinie ved indsejlingen til Københavns Havn kommer du i nærkontakt med den spændende historie om forsvaret af København. De gamle rustikke bygninger udgør en inspirerende ramme for en oplevelsesrig udflugt til et søfort, der blev påbegyndt i 1787.

Da Trekroner blev bygget, havde det til opgave at sikre havneindløbet til København, og derudover skulle det være med til at beskytte byen mod bombardement fra søsiden.

Trekroner spillede en vigtig rolle i Slaget på Reden i 1801, selvom fortet på det tidspunkt endnu ikke var færdigopført. I løbet af 1800-tallet blev fortet udbygget og forstærket, og under 1. Verdenskrig var Trekroner bemandet med omkring 500 soldater. Fortet blev nedlagt i 1932 og kort efter solgt til Københavns Havn.

I årene herefter og op til 2. Verdenskrig var det i en årrække sommerudflugtssted med restaurant, revy og andre forlystelser. Under krigen blev det benyttet ad den tyske værnemagt, men herefter lå fortet ubenyttet hen og forfaldt. I 1984 blev det købt af Statens Bygningsfredningsfond – for tre kroner. Efter en omfattende restaurering er Trekroner igen et skønt udflugtsmål med en interessant historie, en smuk natur og en unik udsigt over Øresund og København.


Yderligere informationer
  • Video: Gymnastik på Trekroner
  • Foto: Kanoner på Trekroner
  • Åbn i Google Maps
  • Åbningstider:

    Fra den 4. maj til 9. september sejler Strömma Canaltours' vandbusser til og fra Trekroner. Du kan blandt andet hoppe på vandbussen på Langeliniekaj og i Nyhavn.

    Den første båd sejler hver dag kl. 10 og sejler herefter med ca. 45 minutters interval.